Citrussallad med camparigranita

20 min + frystid
4
Från Nyhetsmorgon

Frisk dessert som verkligen passar under vintern då citrusfrukterna är i säsong. Servera med iskall granita gjord på campari och blodapelsin.

9 januari 2015
Visa mer
20 min + frystid
4

Du behöver

  • 1 blodgrape
  • 3 apelsiner, gärna blodapelsin
  • 3 clementiner
  • 3 kumquats

Granité

  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl socker
  • 4 apelsiner, saft av (gärna blodapelsiner)
  • 1 apelsin, skal av
  • 1,5 dl campari

Gör så här

  1. Koka samman vatten och socker i en kastrull. Tillsätt apelsinsaft, campari och rivet apelsinskal. Låt kallna.
  2. Häll den avsvalnade lagen i en vid behållare (gärna metall) och frys in. Rör gärna om i granitén mellan varven under tiden som den fryses in. Det tar ca 4 timmar tills den är tillräckligt fryst och isig för att du ska kunna använda den, men du kan med fördel göra den i förväg då den klarar sig i frysen i minst 2 månader.
  3. Skala och filéa apelsiner, clementiner och grape. Skär kumquatsen i riktigt tunna skivor. Lägg upp salladen på assietter likt en carpaccio.
  4. Skrapa graniten med en gaffel så du får en mosig is och lägg upp den i högar på citrussalladen. Servera genast då granitén smälter snabbt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept