Carpaccio på skocka

15 min
4
Från Nyhetsmorgon

Skockor, både kronärtskockor och jordärtskockor, brukar man normalt sett tillreda innan man äter dem men de är ljuvliga om de hyvlas riktigt tunt och sedan dressad med olivolja och citronsaft. Själva bladen från kronärtskockan går såklart utmärkt att koka och använda som vanligt.

Dryckestips från Bengt Frithiofsson
12419 Casal di Serra,Verdicchio ( 5 )

8 november 2013
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 2 kronärtskockor
  • 8 fina jordärtskockor
  • 1 citron, rivet skal samt 1-2 msk pressad saft
  • ca 0,5 dl god olivolja
  • ca 40 g lagrad parmesan
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • ruccola

Gör så här

  1. Förbered en bunke med vatten med lite citronsaft i.
  2. Skala jordärtskockorna och skär eller hyvla dem i tunna skivor. Lägg dem genast i vattnet så de inte missfärgas.
  3. Skär bort blad, själv och de håriga fibrerna från kronärtskockorna så du bara har det råa hjärtat kvar. Skär eller hyvla detta i tunna skivor och lägg även dessa i vatten om du inte ska bygga din carpaccio direkt.
  4. Fördela skockskivorna över ett stort fat, ringla över rikligt med olivolja, toppa med rivet citronskal, pressad saft, salt och peppar och lite ruccola.
  5. Servera genast tillsammans med ett gott bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept