Five spice chicken wings

4

Du behöver

  • ca 24 kycklingvingar
  • 0,5 msk five spice-krydda
  • salt

Ingefärsglaze

  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk chilisås (het)
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 msk honung
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • någon droppe sesamolja
  • några droppar tabasco
  • salt och peppar
  • ca 3 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Bryt kycklingvingarna i leden och vik ut dem så att de blir raka. Lägg dem på en plåt (de kan ligga ganska tätt). Strö över five spice-krydda och salt. Täck kycklingen med folie och stek den i ugnen i 1 timme.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen utom sesamfröna. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt lite mer tabasco för ytterligare hetta.
  4. Ta ut kycklingen ur ugnen. Höj värmen till 200 grader och grill. Pensla vingarna med såsen och grilla dem sedan i ugnen i cirka 15 minuter tills de får en djup gyllenbrun färg – nästan på gränsen till att bli brända. Pensla med såsen några gånger till under grillningen och strö över sesamfrön under de sista minuterna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept