Frisésallad med parmesan, rostade pinjenötter och kanderade citronskal

30 m
4
Från Nyhetsmorgon

En rolig variant på klassisk sallad. Servera till en bit kött, fisk eller vad du tycker passar.

22 mars 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • ca 175 g frisésallad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk rostade pinjenötter
  • 50 g hyvlad parmesan
  • flingsalt och svartpeppar

Kanderade citronskal

  • 1 ekologisk citron
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Tvätta citronen till de kanderade citronskalen. Skär av skalet i långa tunna remsor med en vass kniv. Undvik att få med den beska vita delen. Skär sedan remsorna i långa smala strimlor.
  2. Häll rikligt med vatten i en kastrull. Lägg ner skalen, låt koka upp och sedan sjuda i 5 minuter. Sila bort vattnet. Upprepa tre gånger. Koka socker, vatten och sirap i en kastrull till en lag på låg värme. Tillsätt skalen och låt koka, fortfarande på låg värme, i cirka 15 minuter eller tills lagen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt skalen svalna i lagen.
  3. Rör ihop olivolja och rödvinsvinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Ta upp citronskalen ur lagen. Blanda vinägretten med frisésalladen, pinjenötterna, parmesanosten och citronskalen. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept