Ansjovis med grillad paprika

Från Nyhetsmorgon

Anchois de Collioure avec poivrons au feu de bois - kalasgott tilltugg, tapas eller förrätt med inlagd paprika och ansjovis.

15 oktober 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 ansjovisfiléer av bästa kvalitet
  • espelettepeppar
  • havssalt och nymald svartpeppar

Grillad marinerad paprika

  • 2 solmogna stora paprikor
  • 1 dl olivolja
  • 1,5 msk rödvinsvinäger
  • 6 vitlöksklyftor, finskivade
  • 6 kvistar timjan
  • 8 basilikablad
  • 1 kvist rosmarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på maxtemperatur och grillfunktion. Dela paprikorna och gnid in dem med 0,5 dl olivolja. Krydda med salt och peppar. Grilla högst upp i ugnen tills paprikorna börjar svartna. Ta ut och lägg över dem i en bunke, täck med plastfolie och låt svalna. Ta bort skalet från paprikorna.
  2. Varva paprika med 0,5 dl olivolja, vinäger, vitlök, timjan, basilika och rosmarin. Låt stå i kylen ett par timmar.
  3. Ta upp paprikorna, dela eventuellt stora bitar på mitten.
  4. Servering
    Fördela paprikan på tallrikar. Arrangera tre ansjovisfiléer per tallrik. Strö över espelettepeppar, ringla över lite olivolja och juice från paprikamarinaden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept