Paj på en pinne! Pie pops är minipajer fyllda med sylt.
Först kom cake pops och tog världen med storm. Nu är pie pops här! /Linnea
Ingredienser
klubbor
6 glasspinnar
pajdeg
125 g smör, kallt
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
2-3 msk vatten, iskallt
Fyllning
0,5 dl sylt (din favorit t ex hjortron-, hallon- eller jordgubbssylt)
Pensling
1 ägg
3 msk rörsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Mjöla en bänk och kavla ut degen till ca 0,25 cm tjocklek. Skär med hjälp av ett större vattenglas, ca 7 cm i diameter, ut 12 runda cirklar. Precis som med pepparkaksdeg får du knåda ihop degen och kavla ut flera gånger.
Lägg ut 6 stycken degcirklar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg en glasspinne i mitten på varje degcirkel och tryck till lätt så den sitter någorlunda fast i degen. Lägg ca 1 tsk sylt på pinnen i mitten av cirkeln.
Täck degcirklarna på plåten med varsitt lock så du får klubbor. Tryck till kanterna med baksidan av till exempel med skaftet på en tesked så att de är väl tillslutna.
Knäck ägget i en kopp och vispa ihop. Pensla klubborna med äggblandningen. Strö över råsockret.
Grädda i ugnen i ca 8–10 minuter tills klubborna är gyllene. Ta ut, låt svalna och servera!