Kryddiga minikakor med glasyr

Kryddiga minikakor med glasyr
6 st

Du behöver

  • 3,75 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 110 g rumsvarmt smör
  • 0,5 dl honung
  • 2 dl mörkt muscovadosocker
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 st stort ägg

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1-3 msk mjölk
  • Ev. karamellfärg eller pastafärg

Gör så här

  1. Kakor
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Sikta ned mjöl, bikarbonat, bakpulver, ingefära och kanel i en bunke. 
  3. Tillsätt smöret och vispa (eller nyp med fingertopparna) till fina smulor.
  4. Häll honung, socker och mjölk i en kastrull och värm försiktigt tills sockret har smält.
  5. Låt svalna. Tillsätt mjölkblandningen till de torra ingredienserna och blanda.
  6. Tillsätt ägget och vispa till en jämn smet.
  7. Fördela jämnt i en sockerkaksplåt med 6 håligheter.
  8. Grädda cirka 20 minuter. Låt svalna en stund innan du stjälper upp dem.
  9. Glasyr
    Häll upp florsocker i en skål.
  10. Tillsätt en matsked mjölk i taget tills önskad konsistens uppnås.
  11. Tillsätt eventuellt karamellfärg eller pastafärg.
  12. Häll glasyren över kakan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept