Citroncupcakes

12

Du behöver

Citroncupcakes

  • 3,25 dl mjöl
  • 2,25 dl socker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 100 g mjukt smör
  • 2 st stora ägg
  • 1,25 dl gräddfil eller yoghurt
  • 1 st citron, zest
  • 0,5 msk citronsaft

Marängfrosting

  • 3 st stora äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk vaniljextrakt (valfritt)

Gör så här

  1. Citroncupcakes
    Värm ugnen till 175 grader. Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar
  2.  Vispa samman mjöl, socker och bakpulver i en stor skål.
  3. Tillsätt smör, ägg, gräddfil och citronskal och vispa till en jämn smet.
  4. Fördela smeten mellan formarna och grädda 20-25 minuter.
  5. Marängfrosting
    Häll äggvitor och socker i en skål och ställ i vattenbad. Vattnet i kastrullen ska sjuda.
  6. Vispa hela tiden med handvisp (inte elvisp) så att äggen inte stelnar.
  7. Vispa tills blandningen blir ungefär 60-65 grader, eller tills sockerkristallerna har smält (ta lite av blandningen mellan fingrarna så känner du lätt om några sockerkorn finns kvar).
  8. Ta bort från värmen och vispa med elvisp tills frostingen blir sval, fast och glansig.
  9. Använd direkt!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept