Chokladkaka med glasyr

Baka till halloween
Foto: TV4

Du behöver

Chokladkaka

  • 225 g smör
  • 0,75 dl kakao
  • 2,5 dl kaffe eller vatten
  • 4,75 dl mjöl
  • 4 dl socker
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 st stora ägg
  • 0,75 dl gräddfil

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 1-3 msk mjölk
  • Ev. karamellfärg eller pastafärg

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smörj och mjöla en sockerkaksform som rymmer cirka 2 liter smet, ställ åt sidan.
  3. Blanda smör, kakao och kaffe/vatten i en kastrull och värm tills smöret har smält. Ställ kastrullen åt sidan så länge.
  4. Blanda mjöl, socker och bikarbonat i en skål.
  5. Tillsätt smörblandningen och rör eller vispa till en slät smet.
  6. Tillsätt ägg och gräddfil och rör till en jämn smet.
  7. Häll smeten i formen och grädda ungefär 50-60 minuter.
  8. Låt svalna i formen cirka 20 minuter innan du stjälper upp den på ett galler.
  9. Glasyr
    Häll upp florsocker i en skål. 
  10. Tillsätt en matsked mjölk i taget tills önskad konsistens uppnås. 
  11. Tillsätt eventuellt karamellfärg eller pastafärg.
  12. Häll glasyren över kakan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept