Blåbärscupcakes

Blåbärscupcakes
Foto: Linda Lomelino
Linda Lomelino
Linda Lomelino

Blåbärscupcakes

12 ingredienser

Blåbärscupcakes toppade med cream cheese frosting. Linda Lomelinos recept ger 12 st cupcakes.

Ingredienser

portioner stycken

Blåbärscupcakes

  • 100 g smör, mjukt
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 ägg (stora)
  • 0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 vaniljstång)
  • 3,25 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,75 dl mjölk
  • 100 g blåbär +1 tsk mjöl

Cream cheese frosting

  • 250 g färskost
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl florsocker
  • pastafärg/ karamellfärg

Gör så här

Blåbärscupcakes

  1. Värm ugnen till 175 grader. Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar
  2. Vispa rumsvarmt smör och socker krämigt i en stor skål. Tillsätt ägg och vispa tills smeten är pösig. Tillsätt vanilj.
  3. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.
  4. Tillsätt mjölblandningen och mjölken till smörsmeten i omgångar. Vispa inte för mycket, bara tills smeten går ihop.
  5. Blanda blåbär med 1 tsk mjöl och vänd sedan ned dem i smeten.
  6. Fördela smeten i formarna och grädda dina muffins 17-20 minuter.

Cream cheese frosting

  1. Vispa cream cheese och smör krämigt.
  2. Vispa sedan i florsocker, det finrivna citronskalet och eventuell pastafärg/karamellfärg. Om du tycker att din frosting känns lös, ställ in skålen en stund i kylen.
  3. Spritsa frosting på dina cupcakes och dekorera eventiellt med färska blåbär.