Marockansk lammburgare

40 min
4
40 min
4

Du behöver

  • 600 g lammfärs, eller annan köttfärs
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 st mild röd chili
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk socker
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 4 st pitabröd
  • 2 msk mjukt smör
  • 1 knippe persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g fetaost
  • 1 st aubergine
  • 1 st bifftomat
  • 1 knippe ruccola

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken och finhacka chilin. Blanda färsen med vitlöken och chilin, kryddor och olivolja.
  2. Mosa ihop smör, hackad persilja, hackad vitlök och lite salt.
  3. Skölj och skiva auberginen tunt och tomaten i tjockare skivor, smaksätt med lite olja, salt och peppar.
  4. Snitta upp bröden och pensla med vitlökssmöret inne och utanpå och lägg i fetaosten (om man snittar och fyller bröden en stund innan grillningen är det viktigt att plasta in dem ordentligt så de inte torkar och går sönder). Gör 4 biffar av färsen och grilla dem några minuter på varje sida. Grilla även bröden, auberginen och tomaten.
  5. Fyll bröden med grillad hamburgare, aubergine, tomat och ruccola.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept