Leilas ingefärs- och vitlökslax

6

Du behöver

  • 900 g färsk lax i hel bit (med skinnet kvar)
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tumstor bit ingefära
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • olivolja
  • Kokt råris till servering
  • Mexikansk melonsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Koka råris i en riskokare eller på spisen (det tar ca 40 minuter).
  3. Lägg laxbiten med skinnsidan nedåt på ett fat.
  4. Krydda laxen med lite svartpeppar rån kvarn.
  5. Ringla över sojan och klappa in finriven vitlök och ingefära i laxen.
  6. Sätt en stektermometer i fiskbiten och sätt in den i ugnen.
  7. Ta ut laxen vid 54 grader, kärntemperatur.
  8. Servera med kokt råris och melonsallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept