Kanelkakor

20 min
Från Nyhetsmorgon
Jul

Här använder jag grundreceptet från Farmors småkakor till degen. Kanel och socker på kakorna blir enkelt och delikat!

Här hittar du grundreceptet på

Farmors småkakor


8 november 2010
Visa mer
20 min

Du behöver

  • 0,25 sats småkakor (följ receptet som heter Farmors småkakor)
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 msk malen kanel
  • 1 st Ekologiskt ägg till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft (om vanlig ugn används, 220 grader).
  2. Blanda strösocker och kanel.
  3. Rulla degen till små bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Tryck varje kaka med en gaffel.
  5. Strö över kanelsockret och pensla med uppvispat ägg.
  6. Grädda i ugnen, cirka 10 minuter tills de fått lite färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept