Pannbiff med lök

Leif Mannerström 22 november 2007
Pannbiff med lök
Foto: Fredrik Sandin Carlson
50 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 300 g nötfärs
  • 300 g blandfärs
  • 2 st medelstora gula lökar
  • smör och olja till stekning
  • 3 st kokta potatisar
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl grädde
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 msk Kalvfond, koncentrerad
  • 1 msk kikkoman soja
  • salt
  • peppar
  • 2 st stora gula lökar
  • smör till stekning
  • en nypa socker
  • stekt eller kokt potatis till servering
  • pressgurka eller asiagurka till servering
  • skysås till servering

Gör så här

  1. Skala de medelstora lökarna. Riv en av lökarna och hacka den andra. Bryn den hackade löken i smör. Mosa de kokta potatisarna med en gaffel.
  2. Blanda gräddmjölken, ägget, den rivna och den frästa löken, potatisen, skorpmjölet och vatten i en bunke. Ställ åt sidan och låt svälla en stund.
  3. Blanda smeten med fräsen, kalvfond och soja. Salta och peppra och blanda ihop till en jämn smet.
  4. Skala de stora lökarna och skär dem i tunna skivor. Stek dem gyllenbruna i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.
  5. Forma fyra stora, fina pannbiffar och stek dem sakta i smör och lite olja tills de är knaprigt gyllenbruna, 4-5 minuter på varje sida.
  6. Fräs samtidigt löken en gång till och lägg den sedan i ett tjockt lager ovanpå den färdigstekta biffen.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Nyhetsmorgon

Det här är var nog det lyxigaste jag visste när jag var liten. Men då med lövbiff. Mina föräldrar äter det här än idag men jag fick nog. Jag bytte ut lövbiffen mot en frasig pankopanerad aubergine istället. Jag brukar aldrig vattna ur auberginen för det tar extra tid, men hinner du så går det utmärkt att göra det. Det går lika bra att panera zucchini! Såsen är min mammas recept. En snabb bea. Så sjukt god. Hinner du inte göra såsen, eller vill du helt enkelt inte, går det utmärkt med köpebea. /Siri
  • 45 m
Visa alla recept från Nyhetsmorgon