Rouleaux aux crevettes et porc

4

Du behöver

  • 120 g fläskfärs
  • smör till stekning
  • salt och svartpeppar
  • 120 g risnudlar, vermielli
  • 8 st risplattor, 20 cm i diameter
  • 1 huvud sallat
  • 50 g sojagroddar
  • 24 st räkor, kluvna på längden
  • mynta och gärna asiatisk basilika
  • 2 msk finhackade cashewnötter

Sås:

  • 3 st tunna gurkskivor
  • 1 msk fisksås
  • 3 msk limesaft
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 st asiatisk röd chili
  • 0,5 tsk strösocker
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Fräs fläskfärsen snabbt i minimalt med fett, smaka av med lite salt och peppar. Doppa nudlarna i hett vatten så att de mjuknar, spola sedan snabbt av och låt rinna av ordentligt.
  2. Doppa risplattorna i varm vatten, låt sedan vila i 1/2 minut. Lägg ett sallatsblad på varje platta (så sticker inte sojagroddarna hål på dem). Fördela kött, räkor, sojagroddar och ett par strimlade blad av vardera basilika och mynta på plattorna. Blanda nötter med nudlarna och fördela även dem på plattorna. Vik upp botten och sedan toppen av varje risplatta och rulla ihop till en jämn rulle.
  3. Skär bort kärnhusen på gurkskivorna och dela skivorna i små "klyftor". Blanda samman alla ingredienser till såsen, Nouc Cham. Doppa rullarna i såsen och njut.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept