Lammkebab med tomatsalsa och couscous

Lammkebab med tomatsalsa och couscous
Foto: TV4

Lammkebab med tomatsalsa och couscous

28 ingredienser

Orientaliskt inspirerad vardagssätt som är enkel att göra och smakar mycket bra.

Ingredienser

portioner

Lammkebab

  • 640 g lammfärs
  • 2 msk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk kummin
  • 3 klyftor vitlök
  • matolja
  • salt
  • svartpeppar

Couscous

  • 4 dl couscous
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 bananschalottenlökar

Tomatsalsa

  • 1 förp hela konserverade tomater
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 röd chilifrukt
  • sherryvinäger
  • matolja
  • salt
  • svartpeppar
  • strösocker

sallad

  • 0,5 isbergssallad, strimlad
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 förp fetaost
  • 2 limefrukter, delade på mitten

Vitlöksyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Bland samman lammfärs med kryddorna, smaka av med salt och svartpeppar.Forma till 8 lika stora kebabbrullar. Stek i het panna och kör klart i ugnen på 160 grader i cirka 8 minuter.
  2. Svetta löken till couscousen i en kastrull lägg i tomatpurén, slå på vatten och lägg i en buljong tärning koka upp och häll sedan över couscousen. Låt sedan dra under plast och svälla i cirka 10 minuter.
  3. Svetta löken till tomatsalsan i en gryta häll i tomaterna och koka upp.
  4. Dela chilin, ta bort kärnorna, och lägg i den låt sjuda i några minuter och mixa sedan i en kannmixer. Smaka av med salt, peppar, socker, vinäger.
  5. Strimla koriandern och blanda upp den med isbergsalladen, smula ner fetaosten. Riv ner vitlök i yoghurten smaka av med salt.