Lammkebab med tomatsalsa och couscous

Lammkebab med tomatsalsa och couscous
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Orientaliskt inspirerad vardagssätt som är enkel att göra och smakar mycket bra.

6 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

Lammkebab

  • 640 g lammfärs
  • 2 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk kummin
  • 3 st vitlöksklyftor
  • matolja
  • salt och svartpeppar

Couscous

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vatten och 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 2 st bananschalottenlökar

Tomatsalsa

  • 1 burk konserverade tomater
  • 1 st bananschalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st röd chili
  • sherryvinäger
  • matolja
  • salt och svartpeppar
  • socker

Sallad

  • 0,5 huvud isbergsallad, strimlad
  • 1 kruka koriander
  • 1 paket fetaost
  • 2 st lime, delade på mitten

Vitlöksyoghurt

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Bland samman lammfärs med kryddorna, smaka av med salt och svartpeppar.Forma till 8 lika stora kebabbrullar. Stek i het panna och kör klart i ugnen på 160 grader i cirka 8 minuter.
  2. Svetta löken till couscousen i en kastrull lägg i tomatpurén, slå på vatten och lägg i en buljong tärning koka upp och häll sedan över couscousen. Låt sedan dra under plast och svälla i cirka 10 minuter.
  3. Svetta löken till tomatsalsan i en gryta häll i tomaterna och koka upp. Dela chilin, ta bort kärnorna, och lägg i den låt sjuda i några minuter och mixa sedan i en kannmixer. Smaka av med salt, peppar, socker, vinäger.
  4. Strimla koriandern och blanda upp den med isbergsalladen, smula ner fetaosten. Riv ner vitlök i yoghurten smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept