Äppelfrikadeller i curry och dillkräm

4

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 äpplen, grovt rivna
  • 500 g fläskfärs
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 stora kokta potatisar, pressade
  • 0,5 spetskålshuvud
  • 4 schalottenlökar
  • 1 msk curry
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 dl dill, plockad
  • salt och peppar
  • smör att fräsa i
  • maizena att reda med

Gör så här

  1. Kockar: Peter J Skogström och Magnus Lindström
  2. Hacka löken fint och fräs gyllenfärgad i smör. Avsluta med att lägga i äpplena, smaksätt med salt och peppar och låt svalna.
  3. Koka upp en gryta med vatten till frikadellerna.
  4. Blanda färsen med ägg, mjölken och äppelröran. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rulla bullar av färsen och lägg i det sjudande vattnet i ca 10 min. Lyft upp bullarna och låt dem rinna av på hushållspapper. Håll varmt.
  6. Skär ner kålen i klyftor och löken i skivor. Svetta upp i en kastrull med smör och curryn.
  7. Slå på buljongen, grädden och crème fraîchen. Koka i 5 min. Smaka av och red ev av med maizena. Avsluta med att lägga i dillen och frikadellerna.
  8. Servera med kokt pressad potatis eller potatispuré.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept