Sotad salmalax med citroncrème, soya och gurka

4

Du behöver

  • 200 g salmalax
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 st citron, saft och rivet skal
  • 20 g laxrom

Gurka

  • 10 cm gurka, skalad och delad i 1 cm tärningar
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 30 g gräslök
  • Salt
  • Svartpeppar

Citroncrème

  • 3 dl gräddfil, avhängd över natten
  • 1 msk soya, japansk
  • 0,5 st citron, fint rivet skal
  • Salt
  • Svartpeppar

Dekor

  • 20 g körvel, plockade i vippor

Gör så här

  1. Krydda laxen med salt och svartpeppar.
  2. Gnid in i olja rulla direkt på hällen eller en väldigt varm torr stekpanna ca 20 sekunder på varje sida.
  3. Blanda samman citron och olja och pensla fisken.
  4. Kyl laxen i ca 30 minuter och skär upp i skivor, toppa med laxrom.
  5. Gurka
    Krydda gurkan med citronsaft, olivolja, gräslök samt salt och svartpeppar.
  6. Citroncrème
    Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar, fyll upp på spritspåse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept