Rotsellerisoppa med rostade hasselnötter

4

Du behöver

  • 300 g rotselleri, skalad och skuren i bitar
  • 100 g schallottenlök, fint skuren
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 5 dl buljong
  • 2 dl grädde
  • 5 dl mjölk
  • citronsaft
  • olivolja
  • Salt
  • svartpeppar
  • 2 dl hasselnötter, rostade i 140 grader i 15 minuter, skalade

Gör så här

  1. Fräs rotsellerin, vitlök och löken och lite salt i olja, tills den grönsakerna blir glansiga.
  2. Tillsätt buljongen och koka dem mjuka.
  3. Tillsätt grädde och mjölk och koka ihop lätt.
  4. Mixa helt slätt och smaksätt med citron, salt och svartpeppar.
  5. Skumma soppan med en stavmixer, servera med rostade hasselnötter och rivet citronskal.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept