Risotto med betor och rovor

10

Du behöver

  • 2 dl carnaroliris eller arvorio
  • 1 st gul lök, fint skuren
  • 1 st vitlöksklyfta, fint skuren
  • 50 g smör
  • 2 dl vitt vin
  • 7 dl varm kycklingbuljong, det är inte säkert att all vätska behövs.
  • 50 g smör
  • 100 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Fräs löken och vitlöken i smöret.
  2. Tillsätt riset och låt fräsa lätt i ca 1 minut.
  3. Slå på det vita vinet och låt det koka in.
  4. Späd med den varma buljongen lite i taget tills riset mjuknar.
  5. Risotton kräver ca 17 minuter i pannan.
  6. När kornen har en liten liten kärna, tillsätt smöret och den rivna osten.
  7. Låt risotton dra i ca 5 minuter.
  8. Servera med riven parmesanost marinerade kokta betor och rovor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept