Inkokt mandelpotatis med ansjovis

Receptet räcker till 4 portioner inkokt mandelpotatis med ansjovis och krispiga grönsaker.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


26 januari 2012
4

Du behöver

  • 4 st mandelpotatis, medelstora och skalade
  • 5 dl vatten
  • 2 msk salt
  • 1 msk dillfrö
  • 1 msk socker
  • 2 msk crème fraiche
  • 5 st ansjovisfiléer
  • Salt
  • svartpeppar
  • 5 cm morot, skuren i så tunna skivor som möjligt
  • 1 msk rödlöksbåtar, tunt skurna
  • 3 st rädisor, tunt hyvlade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk 2-2-3 lag, 2 del ättika, 2 del socker, 3 del vatten
  • Dill, fint skuren
  • Gräslök, fint skuren

Gör så här

  1. Koka potatisen i lagen tills den är mjuk, låt svalna.
  2. Dela potatisen på mitten och gröp ur den lätt.
  3. Blanda potatis urgröpet med crème fraiche, smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Dressa grönsakerna med olivolja och 2-2-3-lag , vänd ner örterna.
  5. Fördela crème fraichen på potatisen, toppa med ansjovis, grönsaker och örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept