Ingefärsstekt hummer med blomkål, hasselnötter och soja

4

Du behöver

Råstekt hummer

  • 2 st levande humrar, hummerstjärtarna
  • smör
  • 2 st vitlöksklyftor, krossade
  • 5 kvistar timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk färsk riven ingefära

Blomkålspuré

  • 1 st blomkålshuvud, nerskuren
  • 1 msk smör
  • 3 msk crème fraiche
  • Salt
  • svartpeppar
  • 2 msk rostade, skalade och hackade hasselnötter

Picklad blomkål och äpple

  • 0,25 st blomkålshuvud, i små buketter
  • 2 tsk olivolja
  • 2 tsk champagnevinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 2 st gröna äpplen
  • 1 msk vattenkrasse, hackad

Brynt smör med rostade hasselnötter och soja

  • 150 g smör
  • 5 kvistar timjan
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk champagnevinäger
  • Salt
  • svartpeppar
  • 0,5 dl rostade, skalade och hackade hasselnötter

Gör så här

  1. Råstekt hummer
    Döda humrarna med en kniv i huvudet.
  2. Bryt av stjärten och trä ett grillspett i varje hummerstjärt så de håller sig raka under kokningen.
  3. Koka i lättsaltat vatten 20 sekunder, kyl i isvatten.
  4. Skala hummerstjärtarna och stek i smör, vitlök, timjan salt och peppar.
  5. Rulla i riven ingefära och dela på längden vid servering.
  6. Blomkålspuré
    Stek blomkålen i smör tills den är gyllene.
  7. Tillsätt crème fraiche och mixa slätt.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Toppa purén med hasselnötterna vid servering.
  10. Picklad blomkål och äpple
    Koka blomkålsbuketterna i lättsaltat vatten ca 20 sekunder.
  11. Ta upp och krydda med olja, vinäger och socker.
  12. Vänd i grovt tärnat skalat äpple och krasse.
  13. Brynt smör med rostade hasselnötter och soja
    Bryn smöret med timjan.
  14. Ta upp och repa timjansbladen, vänd ner bladen tillbaka i smöret och smaksätt med soja, vinäger, salt och peppar.
  15. Vänd ner hasselnötterna vid servering och slå smöret över hummerstjärtarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept