Havrestekt pannbiff med sjudna rödbetor, potatis och kapris samt kryddsmör

Havrestekt pannbiff med sjudna rödbetor, potatis och kapris samt kryddsmör
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Pannbiff är enkel och god vardagsmat. Tillsammans med rödbetor och kapris får de en mer spännande smak.

24 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 2 st ägg
  • salt och svartpeppar
  • smör
  • 8 st små eller 4 stora rödbetor
  • 400 g potatis, fast
  • 2 st palsternackor
  • 1 msk smör
  • 2 msk kapris
  • salt och svartpeppar

Kryddsmör

  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk Worcestersauce
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 påse mixsallad

Gör så här

  1. Blanda 1 dl av havregryn med mjölken, låt svälla i ca 5 minuter. Skala och hacka löken fint. Blanda allt till färsen. Forma till 8 biffar.
  2. Skölj och koka rödbetorna mjuka. Skala potatisen och palsternackorna. Koka potatisen och skär palsternackorna i 3 cm bitar och koka dem mjuka. Skala rödbetorna och dela dem i fyra delar och låt rotfrukterna svalna.
  3. Blanda smöret med den hackade persiljan och kryddorna, forma som en rulle. Lägg in i kylen.
  4. Panera pannbiffarna med resten av havregrynen. Stek dem i smör i en stekpanna i 2-3 minuter per sida.
  5. Smält smöret till rotfrukterna och fräs allt tillsammans med kaprisen krydda med salt och peppar.
  6. Lägg upp rotfrukterna på tallriken pannbiffen över och skär upp smöret i bitar och lägg det på biffarna, samt mixsalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept