Dinkelgröt med kardemumma och soltorkad aprikos samt nyplockade blåbär

Från Nyhetsmorgon

Dinkelgröt är sommar för mig – den är lättare i smaken än havregrynsgröt och flingorna har en grövre struktur. Med kardemumma och soltorkad aprikos i får du en frisk smak.

10 augusti 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1,5 dl dinkelflingor
  • 0,5 tsk salt
  • 3 hela (eller 1 tsk malen) grön kardemumma
  • 3 skivade, torkade aprikoser

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser med 3 deciliter vatten i en kastrull och koka upp. Sänk värmen, rör om då och då och låt puttra försiktigt tills gröten tjocknar, cirka 3 minuter. Hel kardemumma petar du med fördel bort från tallriken – smaken är väldigt intensiv!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept