Renskavsrulle med kålsallad

4

Du behöver

  • 4 st tunnbröd
  • 600 g renskav
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 1 msk kummin
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk grov senap
  • 0,25 st vitkålshuvud
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 st fänkål
  • 1 knippe timjan
  • 1 st bunt rosmarin
  • 3 msk pumpakärnolja eller annan matolja
  • 0,5 dl vinäger
  • 100 g salladsmix
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Fräs vitkål, fänkål, morot och gullök några minuter i olivolja.
  2. Tillsätt vinägern och låt koka ihop ytterligare några minuter.
  3. Smaksätt med salt, peppar och örterna.
  4. Rosta kryddorna i torr het panna och mixa eller stöt dem i en mortel.
  5. Bryn renskavet med kryddorna, salta och peppra.
  6. Tillsätt senapen mot slutet.
  7. Fördela renskavet på tunnbröden.
  8. Lägg på kålsalladen, pumpakärnor och salladsmixen.
  9. Rulla ihop.
  10. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept