Curry- och citronglazade shortribs

Från Nyhetsmorgon

Curry- och citronglazade shortribs(kamben) som serveras i koreanska pannkakor med avokado, lök och färsk koriander.

5 september 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 kg färska kamben (eller 1 kg färdiggrillade)
  • 1 gul lök, skalad och klyftad
  • 2 vitlöksklyftor, delade på mitten
  • 2 mogna avokado
  • 1 msk currypulver
  • 3 msk honung
  • 1 msk soja, gärna ljus
  • 2 citroner, zest och saft
  • smör att steka i
  • salt

Koreanska pannkakor

  • 4 ägg
  • 3 dl mjöl
  • vatten
  • 0,5 dl soja, gärna ljus
  • 1 bit ingefära, riven
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 knippe knippe sticklök, finskuren (spara hälften till ribsen)
  • 1 knippe koriander, finskuren (spara hälften till ribsen)
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Lägg de färska kambenen i en kastrull och täck med vatten. 
  2. Lägg i lök, vitlök och salt. Låt koka tills ribsen köttet nästan faller av benen – känn med en vass kniv eller potatissticka, den ska lätt gå igenom köttet. Detta tar drygt en timme. Låt ribsen svalna i vätskan (det går jättebra att koka dem dagen innan de ska tillagas).
  3. Blanda ihop pannkakssmeten och stek som vanliga pannkakor.
  4. Plocka av köttet från benen. Spara eventuellt kokvattnet för att späda glazen med senare. Stek köttet gyllenbrunt i smör och currypulver. Salta.
  5. Häll på honungen, citronsaft och soja. Låt puttra ihop. Du kan sila lite av vätskan från kambenen och hälla på om du vill ha glazen lite såsigare.
  6. Tillsätt citronzest, skuren sticklök och koriander, sväng runt och lägg upp på pannkakorna tillsammans med avokadobitar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept