Morot- och rödbetscupcakes

Från Nyhetsmorgon

Riktigt saftiga och mustiga cupcakes som i mångt och mycket påminner om morotskaka i smaken och konsistensen. Kan med fördel bakas dagen innan de serveras för att dekoreras strax innan de ska ätas. /Josephine

TIPS! Ta på dig plasthandskar innan du skalar och river rödbetor, så slipper du få lilaröda fingrar! Färgen kan nämligen vara riktigt klurig att få bort.

5 oktober 2014
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 dl råsocker (130 g)
  • 1,5 dl brunt farinsocker (130 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 dl neutral olja (180 g)
  • 3 ägg (180 g)
  • 150 g valnötskärnor, hackade
  • 200 g morötter, skalade och grovrivna (ca 2 st)
  • 150 g rödbetor, skalade och grovrivna (1 stor)
  • 3,75 dl vetemjöl (225 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk ingefära

Frosting

  • 300 g philadelphiaost
  • 2 dl florsocker (120 g)
  • några droppar citronarom eller pressad citron
  • strössel, silverkulor eller löv till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ställ upp sex stycken jättemuffinsformar (eller 12 vanliga) på en plåt.
  3. Vispa samman socker, salt och olja i en bunke och tillsätt ett ägg i taget. Vänd sedan ner nötterna och de rivna rotfrukterna.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vänd ner det i smeten.
  5. Häll smeten i formarna ungefär lika mycket i varje form och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Kolla med en sticka att cupcakesen inte är kladdiga. Låt sedan kakorna svalna helt.
  6. Vispa philadelphiaosten i hushållsassistent eller med elvisp och sikta i florsockret, vispa dock inte för länge! Då kan frostingen bli lös. Rör ner aromen till önskad smak.
  7. Häll upp frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa på en rejäl klick på varje cupcake.
  8. Strössla på silverkulor eller löv i önskat mönster.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept