Lövkakor

48 kakor
Från Nyhetsmorgon

De här kakorna är larvigt enkla att göra, och enkla kakor kräver att de är riktigt, riktigt goda. Dessa små kokoskakor är helt fantastiska. Knapriga men inte för hårda, söta men inte sliskiga. Fulländade skulle jag säga! Självklart behöver du inte hitta en form med just ett löv, vilken pepparkaksform som helst kommer att duga. /Josephine

TIPS! Kakor med smör eller olja i härsknar efter ett tag, så se till att förvara dem i slutna burkar, gärna svalt om du vill att de ska hålla riktigt länge! Allra bäst förvaras kakor under lång tid i frysen.

5 oktober 2014
Visa mer
48 kakor

Du behöver

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1,75 dl socker (165 g)
  • 1 ägg (60 g)
  • 4,5 dl mjöl 270 g
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1,5 dl kokosflingor (55 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa smör, socker och ägg poröst med elvisp.
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten i ett par omgångar.
  4. Knåda degen på mjölad yta tills den är smidig och kavla sedan ut den till ca 0,5 centimeter tjocklek mellan två bakplåtspapper och lägg i kylen i ca 30 minuter för att kallna.
  5. Stansa ut kakor med valfri form och lägg med cirka 1-2 centimeters mellanrum på bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Grädda kakorna i 10-12 minuter, tills de precis blivit kolafärgade. Låt dem svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept