Karamelliserade kanel- och äppelpopcorn

Från Nyhetsmorgon

Popcorn som karamelliseras och smaksätts med äpple och kanel.
Dessa snacks känns som en höstig och kul variant att ta fram på filmkvällen. De tar en liten stund att göra men blir väldigt goda. I tätslutande burk klarar de sig flera veckor. /Josephine

6 oktober 2014
Visa mer

Du behöver

  • 1 påse micropopcorn
  • 125 g smör
  • 1,75 dl strösocker
  • 0,5 dl farinsocker
  • 1 dl sirap
  • 2 msk äppeljuice
  • 1 tsk havssalt
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl torkat äpple, hackade bitar av

Gör så här

  1. Poppa popcornen och häll upp dem i en skål för att kallna. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och sätt ugnen på 150 grader.
  2. Flytta popcornen med hjälp av händerna till en ny skål så att eventuella opoppade kärnor blir kvar i den första skålen.
  3. Smält smöret på spisen i en kastrull med tjock botten. Blanda samman smöret med socker, sirap, äppeljuice och salt.
  4. Låt allt smälta ihop och koka sedan till cirka 140 grader (gör ett kulprov).
  5. Ta bort kastrullen från plattan och ha i bikarbonat, vanilj och kanel. Blanda runt och ha i popcornen och vänd snabbt runt så att popcornen täcks av karamellen.
  6. Bred ut popcornen på plåten och sprinkla över äppelbitarna.
  7. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 125 grader. Vänd popcornen efter 15 minuter. Och låt stå ytterligare 15 i ugnen. vänd ännu en gång runt alla popcorn på plåten och låt dem stå i 20 minuter innan du tar ut plåten.
  8. Låt popcornen svalna och bryt isär dem så fort de inte är superheta längre.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept