Tomat- och paprikasoppa

45 min
2
45 min
2

Du behöver

  • 10 körsbärstomater
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 dl tomater på burk
  • 2 dl vatten
  • 1 msk lantbuljong
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 tsk lönnsirap
  • 1 nypa cayenne
  • 0,5 tsk havssalt

Servering

  • 1 mogen avokado, skalad och urkärnad
  • kex
  • chipotledipp

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Halvera körsbärstomater och paprika. Kärna ur paprikan. Skala och hacka paprika och gul lök i lika stora bitar. Fördela tomater, paprika, gul lök och vitlök på plåten. Rosta i mitten av
    ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
  3. Koka upp tomater på burk, vatten och lantbuljong i en kastrull.
  4. Mixa allt tillsammans med basilika, lönnsirap, cayenne och salt till en slät soppa. Fyll upp i skålar och toppa med avokado. Servera med kex och dipp.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept