Morots- och sötpotatissoppa

Josefine Jäger

Morots- och sötpotatissoppa

10 ingredienser

45 min

Mild och krämig morotssoppa med smak av kokosmjölk, citron och kanel.

Ingredienser

portioner
  • 1 sötpotatis
  • 1 morot, medelstor
  • 1 gul lök (liten)
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 msk lantbuljong
  • 0,5 dl citron, pressad
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 0,5 krm malen kanel
  • 0,5 tsk havssalt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Skala och skär sötpotatis, morot och gul lök i lika stora bitar och fördela på plåten. Rosta i mitten av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
  3. Koka upp kokosmjölk, vatten och lantbuljong i en kastrull.
  4. Mixa med citronjuice, citronskal, kanel och salt till en slät soppa.