Lakrits - och citronbollar

25 min
20 - 25 bollar
Från Nyhetsmorgon

Nyttiga bollar gjorda på nötter och dadlar, smaksatta med lakrits och citron.

6 juli 2014
Visa mer
25 min
20 - 25 bollar

Du behöver

Lakrits - och citronbollar

  • 2,5 dl naturella cashewnötter
  • 1,5 dl naturell mandel
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 15 urkärnade medjool-dadlar
  • 1 citron, skal och saft
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kallpressad kokosolja, mjukrörd
  • 0,5 tsk havssalt

Strössel

  • 0,25 dl citronkokos

Gör så här

  1. Kör cashewnötter, mandel och kokosflingor till ett fint mjöl i en matberedare.
  2. Tillsätt dadlar, citronskal, citronjuice, lakritspulver, vanilj, kokosolja och salt och mixa till en smidig massa.
  3. Blanda till strösslet genom att mixa kokosflingor med rivets citronskal och en nypa malen gurkmeja).
  4. Kyl någon minut. Massan ska vara lätt att forma till bollar, som sedan rullas i citronkokos. Njut dem kalla.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept