Karamellbollar

20 - 25 bollar
20 - 25 bollar

Du behöver

Karamellbollar

  • 2 dl naturella solroskärnor
  • 1,5 dl naturella pumpakärnor
  • 1,5 dl koskosflingor
  • 1,5 dl skalade hampafrön
  • 12 urkärnade medjool-dadlar
  • 0,5 dl kakaopulver
  • 0,5 dl carobpulver
  • 0,5 msk mesquitepulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 nypa havssalt

Strössel

  • 0,25 dl carobpulver

Gör så här

  1. Mixa solroskärnor, pumpakärnor och kokosflingor till ett fint mjöl i en matberedare.
  2. Tillsätt hampafrön, daldar, kakaopulver, carobpulver, mesquitepulver, vaniljextrakt och salt och kör till en smidig massa. Tillsätt vatten eller dadelpuré om massan känns för torr.
  3. Kyl någon minut. Massan ska vara lätt att forma till bollar, som sedan rullas i carobpulver. Njut dem kalla.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept