Köttfärsburgare med hembakat bröd

4

Du behöver

Köttfärsburgare

  • 500 g nötfärs
  • 8 st soltorkade tomater
  • 1 st mozzarella
  • 12 st färska basilikablad
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Italienska såsen

  • 1 burk konserverade tomater
  • 6 st färsk basilikablad
  • 1 msk olivolja
  • 0,35 st solo vitlök
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Hamburgerbröd

  • 0,5 pkt jäst
  • 5 dl vatten
  • 8 dl ekologiskt vetemjöl special
  • 5 dl havregryn
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk linfrön
  • 1 msk rapsolja
  • 1,5 tsk salt

Gör så här

  1. Hamburgerbröd
    Blanda ut jästen i vattnet.
  2. Blanda i alla ingredienser och kör i en bakmaskin i ca 6-10 minuter.
  3. Baka till hamburgerbröd och lägg på bakplåtspapper.
  4. Jäs i kylskåpet över natten eller ca 1 timme i rumstemperatur.
  5. Gräddas i ugn på 225 grader i ca 15-20 minuter.
  6. Sås
    Hacka vitlöken något.
  7. Blanda alla ingredienser och mixa.
  8. Smaka evenutellt av med lite mer salt och peppar.
  9. Hamburgare
    Hacka de soltorkade tomaterna och basilikabladen.
  10. Dela mozarellan i små bitar.
  11. Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
  12. Forma till burgare med blöta händer, så blir det inte lika kladdigt.
  13. Stek och servera sedan med tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept