Rödbetsrisotto med torsk och betsallad

2 - 4

Du behöver

  • 400 g torsk
  • 200 g risottoris eller vildris
  • 1 dl rödbetsjuice
  • 1 gulbeta
  • 1 polkabeta
  • 5 kvistar dill
  • 1 citron
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 50 g ost, riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka riset i rödbetsjuice. Avsluta med matlagningsgrädde, citronsaft, ost samt salt och peppar
  2. Skiva hälften av betorna tunt på mandolin eller med skarp kniv och skär resten till små bitar.
  3. Baka torsken i aluminiumfolie med citron och olivolja 160 grader i 10-15 minuter.
  4. Vänd ner bitarna av betor i risotton och lägg upp på fat.
  5. Servera torsk ovanpå samt betsallad och toppa med vinäger och färsk dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept