Nässelsoppa med ägg

Från Nyhetsmorgon

Plocka din middag ute i naturen! Nässelsoppa med sherry och kokt ägg är en utsökt middag.

15 mars 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 l nyplockade nässlor
  • salt
  • 1 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 dl grädde
  • 3 msk torr sherry
  • 2 msk gräslök, hackat
  • 4 hårdkokta ägghalvor, till servering
  • bröd eller krutonger, om du vill

Gör så här

  1. Skölj nässlorna noga och koka i saltat vatten ca 5 minuter.
  2. Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd med kycklingbuljong. Koka ett par minuter. Tillsätt kokta nässlor och grädden. Smaka av soppan med salt och sherry.
  3. Servera den het och nykokt med en ägghalva i tallriken. Strö över lite gräslök. Servera även gärna tillsammans med bröd eller frasiga krutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept