Kroketter med ost, stekt svamp och persilja

15 min
Från Nyhetsmorgon

Dubbelpanerade potatiskroketter med ost. Serveras med svamp och persilja.

2 november 2014
Visa mer
15 min

Du behöver

  • 2 msk mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 potatis, kokt
  • 2 msk ost, riven
  • cayennepeppar

Till panering

  • ägg
  • vetemjöl
  • ströbröd

Stekning

  • 1 tsk smör
  • 1 tsk olja

Servering

  • 200 g svamp
  • 5 stjälkar persilja

Gör så här

  1. Smält smöret och vispa ned mjölet. Tillsätt mjölk och koka upp.
  2. Tillsätt riven potatis och ost och smaksätt med salt och peppar.
  3. Låt smeten svalna och rulla till bollar.
  4. Dubbelpanera i denna ordning - mjöl, ägg, ströbröd.
  5. Stek kroketterna gyllenbruna i först olja och avsluta med smör.
  6. Servera med nystekt svamp och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept