Honungsstekta päron med nötter och citronkräm

4 - 6
Från Nyhetsmorgon

En lite nyttigare dessert med päron stekta i honung, müslicrunch och fräsch citronkräm.

16 november 2014
Visa mer
4 - 6

Du behöver

  • 4 päron
  • 2 dl müsli
  • 1 dl blandade nötter
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk honung
  • 1 citron
  • 1 lime
  • smör, att steka i
  • honung, till stekning

Gör så här

  1. Dela päronen på hälften, gröp ur kärnhuset och skär i båtar.
  2. Stek gyllenbruna i smör och honung.
  3. Stek müsli och nötter snabbt i panna.
  4. Blanda lätt crème fraiche med honung och citron-/limejuice och zest.
  5. Arrangera päron i botten strö över müsli och baka i ugn tills det mjuknat på 140 grader. Servera varma och toppa med citronkrämen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept