Het lax ”tataki”, bovetesallad, hasselnötter och brynt smör

25 min
4
Från Nyhetsmorgon

Halstrad lax rubbad i sesam och paprika. Serveras med citronmarinerade grönsaker, brynt smör och hasselnötter.

Vintips
16018 Las Moras, Argentina (4 solar)

19 september 2014
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 500 g laxfilé utan skinn
  • 2 msk forellrom
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 romansallad
  • 2 dl bovete
  • 2 dl spritärtor
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 30 g smör
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk soja
  • olja
  • ärtskott till garnering

Gör så här

  1. Blanda sesamfrön och paprikapulver.
  2. Dela laxen i två bitar, pensla med olja.
  3. Halstra laxen i varm panna, 5-10 sekunder på varje sida, rulla i sesam- och paprikamixen.
  4. Dela salladen i fina stora bitar.
  5. Smaksätt bovete, ärtor och sallad med salt, peppar och citron.
  6. Bryn smöret, låt svalna, lägg i hasselnötter och smaksätt med sojan.
  7. Anrätta salladsbladen, bovete, ärtor samt den skivade laxen avsluta med brynt smör, ärtskott och forellrom.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept