Fisktacos med lax, rökt paprikamajonnäs och syrad lök

Fisktacos med lax, rökt paprikamajonnäs och syrad lök

Av: Jonas Lundgren

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

Smakrik tacos med limemarinerad lax, rökig paprikamajonnäs och inlagd lök.

Ingredienser

portioner
  • 400 g laxfilé
  • 4 limefrukter
  • 1 röd chilifrukt
  • salt

Syrad lök

  • 2 rödlökar
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Rökt paprikamajonnäs

  • 3 dl matolja
  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • rökt paprikapulver

Servering

  • färsk koriander

Gör så här

  1. Tärna laxen och blanda med pressad lime och chili efter behag. Låt dra minst 10 minuter.
  2. Koka upp ättika socker och vatten. Skär löken i bitar och häll på lagen över.
  3. Blanda vitvinsvinäger, salt och äggulor. Mata långsamt med oljan och smaka upp med rökt paprikapulver.
  4. Arrangera tacon, familjärt med laxceviche och toppa med majonnäsen och den syrade löken. Gärna lite färsk koriander på toppen.