Färska vårrullar med kyckling sweet and sour

Från Nyhetsmorgon

Färska vårrullar fyllda med stekt kyckling, rättika, morötter och koriander. Doppa i dippsås med mynta.

18 januari 2015
Visa mer
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 8-10 rispapper
  • 2 kycklingbröst
  • 2 morötter, skalade
  • 300 g rättika
  • 1 bunte vårlök
  • 12 kvistar koriander
  • 0,5 huvud isbergsallad
  • 2 lime

Dipp

  • 1 dl fisksås
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 1 msk mynta, hackad

Gör så här

  1. Stek kycklingbrösten gyllenbruna i stekpanna och avsluta i ugnen på 160 grader i ca 15 minuter, tills de är genomstekta. Låt svalna, skär i tunna skivor på längden.
  2. Strimla morot, rättika, isbergssallad och vårlök tunt.
  3. Halvera och stek lime ca 30 sekunder i torr varm panna.
  4. Lägg rispapper i ljummet vatten ca 3 minuter tills mjuka.
  5. Placera rispapperet på en bänk och lägg i kyckling, grönsaker och örter. Rulla ihop.
  6. Blanda allt till dippen och servera vid sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Baktillbehör från kända varumärken

Baktillbehör från kända varumärken Se fler

Fler goda recept