Färska vårrullar med kyckling sweet and sour

Från Nyhetsmorgon

Färska vårrullar fyllda med stekt kyckling, rättika, morötter och koriander. Doppa i dippsås med mynta.

18 januari 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 8-10 rispapper
  • 2 kycklingbröst
  • 2 morötter, skalade
  • 300 g rättika
  • 1 bunte vårlök
  • 12 kvistar koriander
  • 0,5 huvud isbergsallad
  • 2 lime

Dipp

  • 1 dl fisksås
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 1 msk mynta, hackad

Gör så här

  1. Stek kycklingbrösten gyllenbruna i stekpanna och avsluta i ugnen på 160 grader i ca 15 minuter, tills de är genomstekta. Låt svalna, skär i tunna skivor på längden.
  2. Strimla morot, rättika, isbergssallad och vårlök tunt.
  3. Halvera och stek lime ca 30 sekunder i torr varm panna.
  4. Lägg rispapper i ljummet vatten ca 3 minuter tills mjuka.
  5. Placera rispapperet på en bänk och lägg i kyckling, grönsaker och örter. Rulla ihop.
  6. Blanda allt till dippen och servera vid sidan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept