Bakad torsk med pepparmajonnäs och kantareller

4

Du behöver

  • 600 g torsk
  • 2 msk salt
  • 2 msk socker
  • 7 dl vatten
  • 200 g kantareller
  • 75 g brynt smör
  • 12 små potatisar
  • 4 smålökar, delade och lättkokta
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 msk plockad salvia
  • 2 msk plockad persilja
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • vitpeppar från kvarn
  • salt

Gör så här

  1. Blanda salt, socker och vatten. Lägg i torsken och låt stå i 1 timme. Tag upp torsken och torka av den. Lägg den på en smörad plåt och baka i ugnen på 130 grader tills innertemperaturen är 40-42 grader.
  2. Fräs kantarellerna i smör. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Koka potatisen med skal i saltat vatten. Tryck till den försiktigt och blanda med det brynta smöret, lök, citronzest, saft, persilja och salvia.
  4. Blanda majonnäs och crème fraiche och smaksätt med rikligt med vitpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept