Pasta med ugnsrostade grönsaker och parmesan

Från Nyhetsmorgon

Enkel men riktigt god vegetarisk pasta med ugnsrostad zucchini, aubergine, svamp och tomat. Toppas med riven parmesan och pinjenötter.

5 januari 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 aubergin, skuren i tärningar
  • 1 squash, skuren i tärningar
  • 2 rödlökar, skivade
  • 2 stora tomater, skurna i småbitar
  • 150 g champinjoner, delade
  • 1 jalapeño, fresno eller hot wax chile, hackad med frön och mellanväggar
  • 4-5 vitlöksklyftor, grovt hackade
  • jungfru olivolja
  • 300 g pasta conchiglie, penne rigate eller tortiglioni

Till servering

  • 1 dl pinjenötter
  • 1 dl riven parmesanost
  • 0,5 dl strimlad färsk basilika
  • 0,5 citron, rivet skal och saften från
  • 0,5 dl jungfru olivolja
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg alla grönsaker i en stor ugnsform. Häll över lite olivolja och krydda med salt och generöst med svartpeppar. Täck formen noggrant med aluminiumfolie. Tillaga alternativt grönsakerna i en lergryta eller stor cocotte- eller cassouletform med tättslutande lock.
  2. Sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga i 30 minuter. Ta därefter bort folien, sätt på grillvärme och tillaga i ytterligare cirka 30 minuter. Vänd runt grönsakerna då och då så att de grillas jämt och fint. Grönsakerna är klara när all vätska absorberats.
  3. Koka upp rikligt med vatten till pastan, tillsätt salt. Koka pastan al dente, det vill säga att den får ett visst tuggmotstånd men ändå är genomkokt. Slå av pastan och blanda med ugnsgrillade grönsaker, pinjenötter, parmesanost, basilika, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Servering
    Sätt ugnsformen på mitten av bordet och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept