ca 2 dl puré av guajillo (blötlagda chilifrukt som mixas) (eller New Mexican chile)
salt
malen svartpeppar
1 tsk malen spiskummin
1 tsk oregano
olivolja
Till servering
1 förp nachochips
100 g getost, rumstempererad
4 klyftor limefrukt
4 salladslökar, tunt skivade
Gör så här
Värm ugnen till 125 grader. Hetta upp en stekgryta eller rejäl stekpanna med höga kanter. Bryn lammfärs, lök, blekselleri och paprika i lite olja på stark värme. Salta och krydda generöst med svartpeppar.
Tillsätt svarta bönor med sitt spad, passerade tomater, chipotlesås, chilepuré och spiskummin, låt det småkoka under lock i cirka 15 minuter. Värm nachos i ugnen under tiden chilin småkokar. Avsluta med att smula ner oregano i chilin.
Servering
Ställ grytan mitt på bordet och servera i djupa tallrikar med en bit getost på toppen tillsammans med salladslök, lime och varma nachos.