Wienerschnitzel á la Rolfs kök

Johan Jureskog KK2023

Wienerschnitzel á la Rolfs kök

14 ingredienser

30 min

Käkade faktiskt mitt livs bästa wienerschnitzel i Schweiz i samband med en världscuptävling med kocklandslaget 2006, sen dess är jag frälst. /Johan Jureskog

Dryckestips
1583 Estrella Damm, Inedit ( 4 solar)
Ferran Adriá, el Bulli , N.Barcelona (4 solar)

Ingredienser

portioner
  • 0,8 kg kalvinnanlår, skurna i 0,5 cm skivor eller utbankade
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl ströbröd, siktat
  • 5 ägg
  • 200 g smör
  • 1 dl matolja
  • 100 g kapris
  • 100 g ansjovisfilé
  • salt
  • peppar
  • färsk bladpersilja
  • potatis, råstekt
  • gröna ärtor
  • citron

Gör så här

  1. Häll upp vetemjöl på en tallrik och smaka av med salt och peppar. Häll sedan upp ströbröd på en annan tallrik och kläck upp äggen i en skål/djup tallrik.
  2. Börja med att vända köttet i mjöl, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Se till att det blir rikligt av allt och att det täcker. Lägg sedan dom panerade schintzlarna åt sidan för att "torka" innan stekning.
  3. När du steker skall du ha hälften matolja och hälften smör och medelvärme i pannan så det inte bränns. De ska vara gyllenbruna och härliga när de är klara.
  4. Serveras nystekt så fraset finns kvar, garnera med anjovis och kapris ljumma i brynt smör, samt råstekt potatis, gröna ärtor och en citronklyfta. Garnera även gärna med en klassisk persiljekvist.