Gädda med vinterprimörer, brynt smör och pepparrot

Från Nyhetsmorgon

Gädda som serveras med vinterprimörer, brynt smör och pepparrot.

23 januari 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 kg hel urtagen gädda, fjällad
  • 1 citron
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa backtimjan
  • grovsalt
  • 1 kg grönsaker i säsong
  • salt, peppar
  • 200 g smör
  • 1 bit pepparrot

Gör så här

  1. Skär gäddan i fyra bitar över ryggen och fyll den sedan med skivad citron, timjan och dill.
  2. Lägg den på ett smort bleck och gnid in den med grovsalt. baka den på 100 grader med 1 cm vatten i blecket, ös emellanåt, baka till 48-gradig ryggradsinnetemperatur.
  3. Blanchera/ånga av tillbehören och servera dem som på bilden med örter och lite brynt smör ovanpå och lite färskriven pepparot vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept