Rödvinsmarinerad oxkind med rotfrukter

2 dygn
4
Från Nyhetsmorgon

Den som väntar på något gott... Oxkind som marineras i rödvin i två dygn, sen grillas eller steks den för att sedan sjudas i tre timmar. Långkok när det är som allra bäst!

Johan Hedberg tipsar:
- Köttet blir som godast om det får marinera länge, men krisar det räcker det med 6-7 timmar.
- Koka inte köttet - sjud det. Annars blir det inte lika bra.


23 juli 2014
Visa mer
2 dygn
4

Du behöver

  • 800 g oxkind
  • 1 flaska rödvin
  • 2 kvistar timjan
  • 0,5 kvist rosmarin
  • 3 lagerblad
  • 3-4 vitpepparkorn
  • 0,25 rotselleri
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 gula lökar
  • 0,25 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka

Gör så här

  1. Putsa bort eventuella hinnor från kinderna. Placera dem i en djup skål eller gryta och täck med rödvin. Lägg i timjan, rosmarin och lagerblad. Ställ in i kylen 1-2 dagar.
  2. Ta ut och lyft ur köttet ur vinet. Torka det helt torrt och lägg det på grillen tills det fått färg runt om, alternativt stek det i lite smör i en het stekpanna.
  3. Tärna rotselleri, lök, morötter och palsternacka grovt. Fräs mjuka i smör men låt dem inte få för mycket färg. Häll ner i en gryta och lägg i oxkinderna. Slå över vinet från marineringen samt ha i vitpepparn.
  4. Sjud försiktigt i cirka 3 timmar. Skumma löpande. Köttet ska vara så mört att det nästan faller sönder.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept