Lammracks med ramslökspesto

Från Nyhetsmorgon

Till påskbordet eller när man bara vill bjuda på något gott. Här är Johan Hedbergs recept på ammracks med ramslökspesto.

12 april 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg lammracks
  • 2 msk smör
  • 2 dl olivolja
  • 150 g ramslök
  • 50 g vällagrad ost, grovhackad
  • 0,5 st pressad citron (saften)
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skrapa rent benen från allt kött.
  3. Smält smöret i en het stekpanna och bryn racksen runt om. Lägg i en form och ställ in i ugnen tills de har en innertemperatur om 58 grader. Tar cirka 15-20 minuter.
  4. Ta ut, låt vila 10-15 minuter och skär därefter upp.
  5. Mixa olja, ramslök, ost, citron, salt och peppar. Man kan för att få lite mer struktur även tillsätta rostade hasselnötter och mixa in.
  6. Servera racksen på en salladsbädd med färsk svensk sparris och ljummen färskpotatis. Ringla över peston.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept