Ostpanerad omelett

10 min
1
Ostpanerad omelett
Foto: Jill Wallentin Wollberg
10 min
1

Du behöver

Ostpanerad omelett

  • smör att steka i
  • ca 6 skivor smakrik ost (typ prästost, brännvinsost etc)
  • 2-3 ekologiska ägg
  • 2-3 msk grädde
  • 1 nypa salt

Exempel på fyllningar

  • färskost, körsbärstomater
  • rökt kalkon, basilika
  • svampstuvning
  • spenat, räkor

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg med grädde och salt i en skål. Lägg en klick smör i stekpannan.
  2. Hyvla osten och lägg ostskivorna så att de täcker hela botten av stekpannan. Stek på medelhög värme tills det blir "små bubblande hål" i osten.
  3. Häll sedan över äggblandningen. Stek någon minut utan att röra om. Lägg på din favoritfyllning. Stek någon minut till.
  4. När äggblandningen början stelna (ej helt utan kan vara ganska lös längst upp), ta och vänd över halva omeletten så att den blir som en halvmåne. Stek i någon minut till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept