Glutenfria tekakor

4 h
8
Glutenfria tekakor
Foto: Filippa Tredal
Från Nyhetsmorgon

Äntligen en glutenfri variant på mjuka, goda tekakor. Mångas favoritbröd! Recept ur boken Nytt bröd - baka gott utan gluten.

13 september 2013
Visa mer
4 h
8

Du behöver

Glutenfria tekakor

  • 12 g jäst
  • 500 g mjölk
  • 20 g olja
  • 20 g sirap
  • 100 g glutenfritt havremjöl
  • 140 g bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm brödkryddor
  • 20 g fiberhusk
  • olja till utbakning

Gör så här

  1. Vispa ner jästen i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn deg.
  2. Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i cirka 3 timmar.
  3. Olja in händerna och bänken väl.
  4. Skär degen i 8 bitar, rulla till bollar.
  5. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem. Nagga om du vill.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Låt tekakorna vila på plåten i cirka 30 minuter. 
  8. Grädda i 15 minuter.
  9. Låt svalna helt innan du skär i dem.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept